Tips & Tricks

Verzorging van de hond
hond zonnebrand

Hond in de Zon? Gebruik Zonnebrand Crème

Het wordt zomer! De dagen worden langer en de temperatuur gaat omhoog. De schappen van de drogisterijen zijn gevuld met diverse zonnebrand. De tips hoe je je het beste kan beschermen tegen de schadelijke UV stralen vliegen je om de oren. En wekelijks valt er een actiekrantje op de deurmat met de zoveelste zonnebrand aanbieding.

We zijn er met zijn allen klaar voor. De zomer! Lekker een dagje naar het strand. ’s Avonds lekker barbecueën tot in de late uurtjes. Of wat dacht je van een lekker varen op de Amsterdamse grachten? We nemen mee: een koelbox die gevuld is met lekkere broodjes én drank, een goede zonnebril, een radio, een hoed, waterproof zonnebrand en natuurlijk de hond die standaard op de voorsteven staat.

Eens in de 2 uur smeren we ons zorgvuldig in met waterproof zonnebrand want we willen niet verbranden. De hond die in de brandende zon op de voorsteven staat wordt niet ingesmeerd. Waarom niet? Een hond kan net als u en ik verbranden in de zon. Natuurlijk hebben zijn haren een beschermende factor, maar hoe zit het met zijn neus? Die is zeer dunbehaard. Of de binnenkant en bovenkant van zijn oren? Ook die zijn dunbehaard. Of wat dacht u van de dunbehaarde buik en liezen? Ook daar kan uw hond flink verbranden.

Als u van de zomer op pad gaat en u neemt uw hond mee, vergeet dan niet ook zijn zonnebrandcrème mee te nemen. De goed smeerbare veilige SunCare zonnebrandcrème geeft een hoge bescherming tegen schadelijke UV stralen, zonder een witte waas achter te laten.

De SunCare zonnebrandcrèmes speciaal door Maxani ontwikkeld voor dieren.

Lieve groet van Erika en een poot van James

Geschreven door Erika van Koningsveld
trimsalon den haag rijswijk
Erika van Koningsveld helpt hondenbezitters graag met tips voor een ultieme verzorging van de hondenvacht. Trimsalon van Koningsveld ligt op de grens van Den Haag en Rijswijk. U kunt hier ook terecht voor advies als u zelf uw hond de beste verzorging wilt bieden.