Over Trimsalon

van Koningsveld

Rust, aandacht, hygiëne en kwaliteit

svg divider

De beste vachtverzorging voor uw hond, waarbij het welzijn van uw hond voorop staat. Samen met de eigenaar bepalen we de behandeling voor een zo prettig mogelijk verblijf in de trimsalon.

Erika van Koningsveld

svg divider

Sinds een aantal jaar is Erika van Koningsveld de trotse eigenaresse van Trimsalon Van Koningsveld, volledig Gecertificeerd Trimmer en Gediplomeerd Vakbekwaamheid Hondentoiletteren.

U bent hier aan het juiste adres om uw hond te laten trimmen, te laten ontwollen of te laten wassen. Erika geeft u ook graag advies over vachtverzorging. Wat u zelf kunt doen en hoe dat het beste te doen. Een gezonde vacht zorgt voor een blije hond. Ook bij zeer ernstige verwaarlozing van de vacht zal Erika samen met u de meest geschikte oplossing bespreken.

Trimsalon van Koningsveld ligt op de grens van Den Haag en Rijswijk. Er is genoeg en gratis parkeergelegenheid. Ik hoop u en uw trouwe viervoeter snel in mijn salon te zien! ~ Erika

Featured Icon 4

Afspraak maken

Ook geopend in de avonduren en in het weekend

Featured Icon 4

Werkgebied

Den Haag, Rijswijk, Voorburg en Delft

Vergeet niet ...

Uw hond goed uit te laten voordat u hem naar de salon brengt.

Bijzonderheden (bijvoorbeeld medische problemen) te melden. Dan kan ik daar rekening mee houden tijdens het trimmen.

De hond altijd aangelijnd te houden.

Dat het voor de hond niet prettig is als u hem met een volle maag naar de salon brengt.

trimsalon denhaag rijswijk
Altijd de beste Zorg
trimsalon denhaag rijswijk
Voldoende Parkeergelegenheid
trimsalon denhaag rijswijk
Hoge Kwaliteit
trimsalon denhaag rijswijk
Rust in de Salon
trimsalon denhaag rijswijk
Speciale Zorg
trimsalon denhaag rijswijk
Regio Den Haag / Rijswijk
trimsalon denhaag rijswijk
Erika van Koningsveld

Veelgestelde vragen

Trimt u alle honden?
Ja, ik trim alle honden. Er is een kleine uitzondering: honden met een plukvacht waarvan de eigenaar wil dat die ook echt geplukt wordt neem ik niet aan. Honden met een plukvacht waarvan de eigenaar wil dat de hond wordt geschoren zijn van harte welkom.
Scheert u honden?
Ja, ik scheer ook honden.
Worden de honden ook gewassen?
De honden worden 3 a 4 keer gewassen. 2 a 3 keer met shampoo en 1 x met conditioner. De honden zonder huidaandoening worden gewassen met Jean Peau.

De honden met een huidaandoening of een allergische reactie worden gewassen met Dermagroom, Specialist in huid- én vachtverzorging voor trimsalons
Mijn hond moet zo kort mogelijk worden geschoren!
Samen met u wordt er gekeken naar de mogelijkheden. De hond staat daarbij centraal.
Wat is de prijs voor het trimmen van mijn hond?
Deze vraag is alleen te beantwoorden als ik de hond op mijn trimtafel zie staan. De kosten zijn afhankelijk van de staat van de vacht. Is de vacht helemaal vervilt? Moet ik de hond helemaal afpellen? Is de hond lang niet geborsteld? Dan ben ik daar lang mee bezig. Dit ziet u terug in de prijs.
Hoe vaak moet mijn hond naar de trimmer?
Dat is afhankelijk van de staat van de vacht. Wist u dat het castreren of steriliseren van uw hond een direct effect heeft op vacht van uw hond? Hierdoor komt het voor dat honden die voorheen nooit bij een trimmer kwamen nu regelmatig naar de trimsalon gaan. Ook komt het voor dat honden vaker naar de trimsalon moeten.
De vacht van mijn hond zit vol met klitten. Het lijkt wel of de vacht aan het vervilten is. Kunt u mij helpen met het onderhoud van de hondenvacht?
Ja, u kunt bij mij terecht voor een 1 op 1 workshop borstelen. We gaan uw hond eerst wassen, droogblazen en dan leer ik u hoe u moet borstelen. De kosten daarvan zijn € 50,- per uur.
Ik heb een foto van een getrimde hond gevonden. Kunt u mijn hond zoals op de foto trimmen?
Nee, ik waag me er niet aan. De foto’s zijn vaak gefotoshopt. Bovendien heeft elke trimmer zijn eigen manier van trimmen.
Knipt u ook nagels?
Bij elke trimbeurt worden alle nagels gecontroleerd. Indien nodig worden de nagels geknipt.
Heeft u nog plek?
Ja, ik heb nog plek. U en uw trouwe viervoeter zijn van harte welkom!
Leegt u ook anaalklieren?
Vroeger werd dit door trimmers gedaan. Tegenwoordig verwijzen wij u naar de dierenarts.
Plukt u de haren uit de oren van de hond?
Nee, het advies is om de haren te laten zitten. Wel haal ik de haren uit de gehoorgang van de oren en knip ik ze zo kort mogelijk.
Hoe vaak moet ik mijn hond borstelen?
De krulvachten moeten dagelijks worden geborsteld. Ik verwacht van u dat u uw hond praktisch klittenvrij bij mij afgeeft.
Mijn hond verhaart vreselijk. Klopt het dat wassen en droogblazen werkt?
Ja, dit werkt heel goed.
Ik heb gehoord dat als ik heel vaak borstel mijn hond veel meer gaat verharen. Klopt dit?
Ja, dit klopt. U stimuleert hiermee de verharing.
Mag ik erbij blijven of moet ik mijn hond afgeven en weggaan?
De eerste keer dat uw hond bij mij wordt getrimd mag u blijven. Daarna is het de bedoeling dat u uw hond afgeeft en weggaat. Kantekening is wel dat het voor de hond vaak prettiger is als u er niet bij bent. Vergelijk het met kinderen die voor het eerst naar de kinderopvang worden gebracht. Van de moeder wordt verwacht dat zij snel en kordaat afscheid neemt. Dit is in het belang van haar kind. Zo is het ook met uw hond.
Ik ben nog nooit bij een hondentrimmer geweest. Hoe werkt het?
Tijdens het kennismakingsgesprek vul ik samen met u een klantenkaart in. Ik vraag u onder andere of ik ergens rekening mee moet houden tijdens het trimmen. Ik wil hiermee voorkomen dat ik uw hond onbedoeld pijn doe of zelf gebeten wordt.
Haalt en brengt u honden?
Bij zeer hoge uitzondering haal ik uw hond op en breng ik die thuis. Natuurlijk zijn hier extra kosten aan verbonden.
Ik heb meerdere honden. Krijg ik dan korting?
Nee, als ik mijn kinderen tegelijkertijd naar de kapper breng krijg ik toch ook geen korting? Helaas is de prijs niet onderhandelbaar.

Reacties van klanten

"Super fijne trimsalon en een hele lieve trimster mijn hond gaat altijd met plezier ernaartoe en dat is vaak wel eens anders geweest. (Bij andere trimsalons). Mevr van Koningsveld is zeer gastvrij en je mag zelfs als je dat fijn vind aanwezig bljjven tijdens de trimbeurt. Ik ga nooit meer ergens anders heen echt een AANRADER!!!!"

Esmee

2021

"Echte aandacht voor hond èn baas! Heerlijke ruimte en veel tips gekregen over de vacht verzorging van onze Doodle"

Paula

2020

"Top trimsalon. Eindelijk een plaats waar mijn oudje van 12 zich relaxed voelde. En na de trim beurt nog even lekker met de bal mocht spelen. "

Janine

2020

"Mijn hondje had heel erg een trimbeurt nodig en ik kon hier de volgende dag al terecht. Dat was super fijn!"

Aynur

2021

"Heeft geduld en stelt de hond op haar gemak als ze getrimd wordt. Geeft goede uitleg en kijkt alles na geeft tips waar je op kan letten."

Agaath

2020
Aangesloten bij
abhb
Samenwerking met
stichting minimaatje dierzorg.png
Vriend van
ooievaarspas korting
Supporter van
hulp honden