Tips & Tricks

Verzorging van de hond
trimsalon klantenservice

Een vreemd telefoontje

De telefoon gaat.

‘Hi, ik bel je om te zeggen dat ik net bij Tina ben geweest. Ze vindt de vacht van Kees veel te lang. Ze wil Kees veel korter getrimd. Ik heb al gezegd dat ze nu veel te laat is.’

Mantelzorger Berna haalt en brengt Kees als het tijd is voor zijn trimbeurt. Kees is een zwart-witte boomer van 6 jaar. Een schat van een hond.

‘Waarom heeft ze mij niet gebeld?’ vraag ik. ‘Kort na de trimbeurt heb ik haar nog gesproken.’

‘Ze wil niet dat jij het weet. Dat vindt ze vervelend. De volgende keer als Kees komt moet je Kees zo kort mogelijk trimmen hoor!’

‘Okay, de volgende keer wordt Kees zo kort mogelijk getrimd’ is mijn verbaasde reactie.

Wat een vreemd telefoontje is dit. Ruim een maand geleden is Kees door mij getrimd. Tina bezit een telefoon. Waarom dit telefoontje een maand na de trimbeurt? Wat is hier het doel van? Dat Kees zo kort mogelijk getrimd moet worden had bij de volgende trimbeurt gezegd kunnen worden. Toch?

Wat de beweegredenen van deze klant zijn geweest blijft gissen. Tussen de trimbeurten mag de klant altijd langskomen om de oogjes vrij te laten knippen of het haar tussen de voetzooltjes te laten verwijderen.

Als een klant ontevreden is over de trimbeurt verwacht ik hier binnen 24 uur een telefoontje over. Er wordt dan een afspraak gemaakt en in overleg met de klant ga ik na of de verwachtingen haalbaar zijn. Natuurlijk is dit kosteloos.

Geschreven door Erika van Koningsveld
trimsalon den haag rijswijk
Erika van Koningsveld helpt hondenbezitters graag met tips voor een ultieme verzorging van de hondenvacht. Trimsalon van Koningsveld ligt op de grens van Den Haag en Rijswijk. U kunt hier ook terecht voor advies als u zelf uw hond de beste verzorging wilt bieden.