Tips & Tricks

Verzorging van de hond
vervilte vacht hond

Van Klit naar Vilt

Niet veroordelen, maar helpen. Dat is wat ik denk als ik een compleet vervilte hond op mijn trimtafel heb staan.

Heel zorgvuldig en uiterst voorzichtig scheer ik de complete vacht van de hond. Wat je onder de vervilte vacht aantreft is best spannend. Ik heb eens een pracht van een vlooiennest in een compleet vervilte staart aangetroffen. En wat dacht je van de vele grasaren die heerlijk in de vervilte vacht vastzitten én in de huid van de hond zijn doorgedrongen. Met een pincet haal ik de ene grasaar na de andere overal vandaan en tussenuit. Op de wondjes smeer ik dan wat honingzalf.

Dit is het werk waar ik de meeste voldoening uit haal. De transformatie is enorm. Niet alleen in het uiterlijk van de hond, maar vooral zijn gemoedstoestand. De hond kan weer vrij bewegen, is lekker gewassen, zijn nagels zijn geknipt én hij kan zijn omgeving weer zien. Zijn staartje begint te kwispelen én als hij eenmaal door heeft dat bewegen geen pijn meer doet gaat hij even tegen je op staan en krijg je een lik in je gezicht.

Dan komt zijn baas hem halen en zoek ik de samenwerking op. ‘Hoe heeft dit zo ver kunnen komen? Hoe kan ik je helpen? Wat heb jij van mij nodig?’ Ieder baasje heeft zijn eigen verhaal.

Het bieden van de helpende hand levert de meeste winst op!

Is het u niet gelukt om de vacht van uw hond klittenvrij of viltvrij te houden? Schroom niet en neem contact met mij op. Uw hond is bij mij van harte welkom. We gaan samen na wat de mogelijkheden zijn. Nadat u het klittenformulier hebt getekend ga ik voor u aan de slag.

Geschreven door Erika van Koningsveld
trimsalon den haag rijswijk
Erika van Koningsveld helpt hondenbezitters graag met tips voor een ultieme verzorging van de hondenvacht. Trimsalon van Koningsveld ligt op de grens van Den Haag en Rijswijk. U kunt hier ook terecht voor advies als u zelf uw hond de beste verzorging wilt bieden.